Twitter   iTunes   Contact   RSS   Heart  

Gamebites 410 – Wie is PlayerUnknown?

Je ligt in het gras, terwijl tegenstanders aan alle kanten komen aanstormen. Je hebt een motorhelm op, een pan op je rug en een veel te lange zwarte jas aan die je niet kon laten liggen. Je haalt diep adem, staat op en rent naar je doel. Alles voor die Legendary Pokémon.

Deelnemers

Bastiaan Vroegop, Harry Hol, Erwin Vogelaar

Muziek

“Vampithrillic” door Just Coffee op OverClocked ReMix (Castlevania)

Links

Artikel: Hoe Fire Emblem mij hielp na het overlijden van mijn vader
Podcast: Moeder & Vader
Amivedi doneren

Tags: , , , , , ,
Vorige podcast:
Volgende podcast:

One Response to Gamebites 410 – Wie is PlayerUnknown?

 1. Christian says:

  Goedemiddag mannen!
  Elke nieuwe release luister ik graag naar jullie podcast! Ook de gesprekken over films en series vind ik vaak interessant. Vandaag bekroop me alleen wel erg het gevoel van ‘Sociaal wenselijke/politiek correcte’ reacties van jullie kant.
  Ik wil allereerst zeggen dat ik niet doel op de Dr. Who discussie. Ik kijk de serie niet en ik heb er geen mening over. Sterker nog wat ik erover gelezen heb lijkt het ook nog te kloppen vanuit de wereld van Dr. Who. Het personage wordt blijkbaar elke keer gereïncarneerd waardoor het prima natuurlijk een keer een vrouw kan zijn.
  Ik wil hier ook aan toevoegen dat ik elke vrouwelijke rol of held alleen maar kan toejuichen zoals een Wonderwoman, Rey van Star Wars. Zelfs vroeger al Xena warrior princess ;).
  Het gaat mij om de rollen die echt 100% puur beschreven worden als mannen en die even geswitcht worden. Ik was een beetje triggered in jullie James Bond verhaal. Alleen Harry had aanvankelijk nog het idee dat James Bond een man moest zijn, wat hij vlak daarna weer afzwakte. Ik krijg een beetje het idee dat het zeggen dat James Bond persé een man moet zijn, verkeerd valt in jullie podcast omdat het niet helemaal correct is terwijl het natuurlijk helemaal niet erg is om te vinden dat James Bond een man moet zijn. Het betekent niet gelijk dat je kortzichtig bent.
  Zoals vrouwen hun heldinnen hebben was James Bond een ‘held’ voor mij. Ik was twaalf toen ik voor het eerst een James Bond film keek en sindsdien ben ik altijd ontzettend fan geweest van de films. Het waren altijd stoere en charmante mannen en ik zou het ‘erg’ vinden als een vrouw deze rol zou moeten overnemen. De discussie zou je breder kunnen trekken. Ik zou het bijvoorbeeld ook erg vinden als ‘Blade’ of ‘Shaft’ door een blanke man gespeeld zou worden.
  Het is natuurlijk niet erg om hierin een mening over te hebben zonder dat het een discriminerende lading krijgt. Ik ben ervoor dat alle mensen: man, vrouw, transgender, bi, homo etc. een podium krijgen en een mooie held krijgen waar iedereen zich mee kan identificeren, maar laat dat nieuwe IP’s zijn. Nieuwe helden, nieuwe verhalen. Probeer van zulke namen als James Bond alstublieft af te blijven.

Praat mee: